Wijze Ouder cursus voor ouders van (hoog) gevoelige kinderen
 
De Wijze Ouder Cursus is een cursus voor ouders van (hoog-)sensitieve kinderen en ouders die vermoeden dat hun kind (hoog-)sensitief is. In de Wijze Oudercursus leer je het gedrag van je kind te begrijpen. En krijg je handvatten aangereikt die je in de opvoeding van je (hoog) sensitieve kind kunt gebruiken. De Wijze Oudercursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur. Elke avond staat er een thema centraal. De thema´s zijn:

 

Wat is hoog sensitiviteit? Zintuiglijk waarnemen en de ervaringswereld van je kind
Overprikkeling voorkomen en de stressladder
Communicatie: over begrenzen, aandacht en de taal van je kind
Het `script` van de ouder: de invloed van je eigen patronen op je kind


 

Praktische informatie


De Wijze Ouder training is een training voor maximaal 10 personen en met volop ruimte voor uitwisseling en ervaring tussen ouders onderling en de ouders en de trainer. De workshop wordt aangeboden op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur op 25 april, 16 mei 6 juni en 20 juni. Het heeft de voorkeur alle avonden achter elkaar te volgen, maar wanneer dat door tijdsgebrek niet lukt is het ook mogelijk losse avonden bezoeken.

Na 4 avonden kunt u zich al een Wijze Ouder noemen en heeft u praktische handvatten om het thuis en op school voor uw kind nog veiliger te maken. U creeert als het ware een stabiele basis voor uzelf waardoor het opvoeden (weer) leuk wordt! Het heeft de voorkeur als beide ouders aanwezig zijn op de training. Ook leerkrachten en andere geinteresseerden zijn van harte welkom hun ervaringen te delen en met ons wijzer te worden. Opgave kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Voordat u zich opgeeft kunt u voor uzelf nadenken wat u wilt betalen. Afhankelijk van uw tijd en portemonne kunt u betalen met geld of een dienst. De cursus kost 150 euro excl. BTW en cursusboek OF een van te voren afgesproken ruildienst.

 

Voor meer informatie over Wijze Ouders verwijs ik u naar www.wijzeouders.nl