Grip op Ontspanning, via je zintuigen

 

Grip op ontspanning, het lijkt een contradictie in termino. Kan dat wel, grip hebben op ontspanning? "JA" zeggen wij. Want, je kunt leren of je gespannen of ontspannen bent. En hoe je daar invloed op kan uitoefenen middels je zintuigen.

 

De eerste ochtend introduceren we onze visie op ontspanning. We gebruiken voor kinderen de metafoor van Harry en Toto, de haas en de schildpad. De snelheid van een haas en de snelheid van een schildpad zijn allebei oké, alleen op verschillende momenten! Heerlijk toch, de druk lijkt meteen van de ketel!

Wil je dan meer? Actieve en praktische strategieën om jezelf bewust bij te sturen als je merkt dat je te gespannen bent voor een bepaalde taak? Dan ben je van harte welkom, ook weer met je kind, om deel te nemen aan de serie workshops die gaan over je zintuigen en zelfregulatie.

 

Grip op Ontspanning is dus

Een introductie in de ontspanning. Samen met je kind en toch apart. Samen leren over spanning en ontspanning, maar ieder op een eigen manier. Want kinderen leren spelenderwijs. En jij, als ouder, wordt uitgedaagd om alles wat je leert met je hoofd te verbinden met je lichaam. Oefeningen die door hun simpele uitvoering EN feedback makkelijk tot bewustzijn leiden. Oefeningen zonder oordeel, maar met observaties en tips, zoals je van ons gewend bent.

 

We maken daarbij gebruik van de expertise van Manon en Patricia, beiden ergotherapeut. En samen goed voor ervaring op het gebied van hoogsensitiviteit, ouderschap, systemisch werk, sensorische informatieverwerking en nog veel meer. En we maken gebruik van de omgeving: we zullen zowel binnen als buiten (en in het bos) te vinden zijn. Oude, comfortabele kleding is dus gewenst :)

 

Praktische informatie

 

Grip op ontspanning staat gepland op woensdag 15 oktober van 9.30-11.30 uur en wordt gegeven door Patricia van Asselt en Manon Bruning. Locatie: Marsdijk 15 te Bathmen. De vervolgserie workshops zijn op 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december. Op de woensdagmiddag, samen met je kind even ontspannen in de drukke sinterklaastijd!

Inttroductieprijs voor deze ochtend is 20,00 euro voor 1 ouder met 1 kind. Wilt u met meer kinderen of meer ouders komen, dan betaalt u 10 euro per extra persoon. Eten en drinken is bij de prijs inbegrepen. U gaat naar huis met meer grip op ontspanning en alvast wat tastbare tips en trucs voor thuis!

 
We hebben ervoor gekozen de groep ouders klein te houden, maximaal 6 personen. Zodat we ale tijd en ruimte hebben om aandacht te hebben voor jullie! Opgave is daarom wel noodzakelijk. U geeft zich op door een email te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of te bellen met 06-16808033.