NEI is er voor iedereen. Als u vindt dat uw leven niet optimaal loopt en daar iets aan wilt veranderen. Of als u fysieke, emotionele of existentiële problemen ervaart. Een specifieke doelgroep van Puur Manon Coaching is ouders die hun gevoeligheid hebben ontdekt na de geboorte van hun kinderen en kinderen die extra aandacht vragen in de opvoeding omdat ze “lastig” zijn. Als u zich daarin herkent verwijs ik u door naar Ouders en Kinderen. 

 

NEI = Neuro Emotionele Integratie

 

NEI-coaching is een revolutie op het gebied van alternatieve geneeswijzen en werd ontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is een unieke methode om tot bewustzijn te komen en om stappen te zetten zodat er een structurele verandering optreedt. NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag, en op het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. U zult de relatie gaan zien tussen uw gevoel en uw gedrag.

 

NEI methode

 

NEI werkt met een spiertest van de vingers. Met behulp van deze spiertest worden emotionele blokkades opgespoord. Uw NEI-coach test of iemand het onbewust eens is met wat hij of zij zegt te willen of zegt te zijn. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen, dat als iemand iets zegt waarmee het onderbewuste het niet eens is, er een spierverslapping optreedt. Zo kan uw NEI-coach dus onderzoeken waar uw lichaam stress van ervaart.

 

Terug naar de oorsprong met het inzicht van nu

Door specifieke vraagprotocollen wordt de allereerste situatie opgespoord waarin de geblokkeerde emotie is ontstaan. De ontdekkingsreis naar deze eerste emotie is niet alleen spannend, maar leidt ook tot bewustwording van de reden waarom we onszelf - onbewust - saboteren. Ook lichamelijke klachten hebben vaak onderliggende negatieve emoties, die het genezingsproces belemmeren. Als het hele plaatje waarin de emotie ooit is ontstaan rond is, en er bewustwording is in het effect dat deze emotie nu nog op het gedrag van iemand heeft, worden met een speciale techniek de linker- en de rechterhersenhelft in balans gebracht. Hierdoor kan de geblokkeerde emotie onmiddellijk vrijkomen en worden losgelaten. De behandeling wordt meestal als plezierig ervaren. Het geeft opluchting en energie. Een behandeling duurt vaak maar enkele consulten. Dus geen lange therapie.

 

Andere technieken

Naast de spiertest wordt er tijdens een consult bij Puur Manon Coaching onder andere gebruik gemaakt van technieken uit NLP, cognitieve therapie, ergotherapie, Silva Mind Control, visualisaties, affirmaties, EFT, eventueel aangevuld met energetische middelen.