Sensorische Informatieverwerking

Vanaf februari volgt Manon de opleiding "sensorische integratie". Dit is een specialistische nascholing voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten. Met deze nascholing slaat Manon de brug tussen haar ergotherapeutische achtergrond en haar kenneis en ervaring als consulten voor de Stichting Wijze Ouders.
Onderdeel van de studie is het observeren en adviseren van kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen. Ben je geinteresseerd? Neem dan even contact op!

 

Donderdag 20 december tot mandag 7 januari: vakantie voor Manon

Na een enerverend jaar geniet Manon tijdens de kerstvakantie van een ECHTE vakantie. Dus, even geen werk en vanaf maandag 7 januari ben ik weer fris en fruitig!

 

Woensdag 21 november in de ochtend: Gratis inloop voor StressVrije Sinterklaas

December...een spannende en drukke maand. Vaak leuk, maar sommige (sensitieve) kinderen beleven deze maand net iets heftiger dan anderen. Waardoor de feestmaand in het teken komt te staan van vermoeidheid en stress. Jammer voor je kind en voor jou. Manon weet uit eigen ervaring hoe dat is EN hoe je daar een oplossing voor kunt vinden. Daarom, op woensdag 21 november, speciaal voor ouders die anders in hun eentje worstelen met de stress die niemand anders lijkt te kennen: een StressVrije Sinterklaas-inloop. Onder het genot van een kopje koffie, zonder kosten, ervaring uitwisselen en tips krijgen voor een leuke Sinterklaas. Wie wil dat niet?? Tijd en locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

 

Maandag 22 oktober van 9.30-11.30 uur: kennismaking met Wijze Oudercursus 

Nieuwschierig geworden op de Opvoedmarkt naar de Wijze Oudercursus? Kom dan in de herfstvakantie meedoen met de 1e bijeenkomst. En neem je kinderen gewoon mee! Jij leert over gevoeligheid en hoe hiermee om te gaan en je kinderen maken een prachtig rapport....over jou! kosten 17,50 euro ipv 45,00 euro! Meer informatie over de Wijze Oudercursus vind je hier.

 

Donderdag 25 oktober van 20.00-22.00 uur: Avond over opvoedprincipes

Ken je dat? Als jullie kind om opvoeden gaat vragen, blijkt dat jij en je partner er andere opvoedideeën op na houden. Een avond om weer een team te worden en handvatten te krijgen hoe uit de strijd te komen over opvoeding, en jullie gezamenlijke principes te gaan hanteren. 

 

Maandag 29 oktober  en 5 en 12 november: Wijze Oudercursus

De Wijze Oudercursus is een cursus van 4 dagdelen voor ouders van gevoelige kinderen om meer inzicht te krijgen in hun gedrag en handvatten te krijgen hoe hier thuis of op school mee om te gaan. Onderwerpen die aan bod komen: o.a. zintuiglijke (over)prikkeling, communicatie, stressladder, beelddenken, invloed van de ouder.


Maandag 19 november van 10.00-11.00 uur: inloop over Sinterklaas-stress

De Sint is weeer in het land. Gezellig en leuk. En tegelijkertijd voor veel (gevoelige) kinderen een stressvolle tijd. Heb je behoefte aan tips hoe je de Sinterklaastijd zo ontspannen mogelijk door kan komen? Kom dan naar de inloopochtend en wissel tips en trucs uit met andere ouders. kosten GEEN
 

Opvoedmarkt 3 oktober

Puur Manon Coaching is aanwezig op de opvoedmarkt in Bathmen op woensdag 3 oktober. Kom vrijblijvend kennismaken en neem alvast wat tips mee naar huis!

 

Zin in School ochtend in week 35

 

Napraten over de effecten van vakantie met andere ouders met een kopje koffie erbij. En ondertussen je kind ondersteunen in het maken van een superstart in het nieuwe schooljaar! Je kind is namelijk helemaal als vanzelf in de vakantie gegroeid en het is fijn als hij daar bewust van wordt.

Vooral als ie vorig jaar hard zijn best heeft moeten doen op school. Of als leren niet vanzelf gaat. Of gewoon omdat je kind elk nieuw begin weer een beetje spannend vindt.

 

In kleine groepjes van maximaal 6 leeftijdgenootjes kan je kind zich herkennen in de hoofdpersoon van ons verhaal, gaat hij schilderen en maakt hij op een speelse manier zijn hoofd klaar om te leren. Zodat dat heel makkelijk en vanzelf gaat, net als alles wat je kind heeft geleerd in de vakantie! Voor jou als ouder is er natuurlijk ook een rol weggelegd....

 

Kosten: je kind betaalt 7,50 euro, jij of je partner 2,50

Wanneer: dinsdag 28 augustus en donderdag 30 augustus 

 Tijd: 9.30-12.00 uur

Waar: trainings- en inspiratiecentrum de Rosse, Blankenadijk 2 in Bathmen

 

Geef je op via de website of bel Manon op 06-16808033. Tot eind augustus?

 

 

 

Afwezigheid 1e week juli

  

In verband met een bruiloft is Manon de eerste week van juli afwezig. Ze is wel per email bereikbaar. Vanaf 11 juli kunt u haar weer bellen voor een afspraak.

 

De eerste zes Wijze Ouders in Bathmen gecertificeerd

 

Op donderdagavond 21 juni ontvingen 6 enthousiaste moeders het certificaat Wijze Ouder. Thema's die in de cursus aan bod kwamen zijn: wat is hoogsensitiviteit, hoe beleeft mijn kind de wereld? Wat is overprikkeling, waaraan herken ik dat en hoe kan ik zorgen dat mijn kind weer ontspannen wordt? Communicatie is aan bod geweest, begrenzing, beelddenken, taal en de eigen patronen van ouders. Iedere ouder heeft nieuwe dingen geleerd. Maar, veel belangrijker bleek de erkenning en het uitwisselen van ervaringen. Zoals 1 moeder zei: "het is zo fijn om gedrag van mijn kind waar ik niet trots op ben te kunnen bespreken zonder meteen zelf het gevoel te krijgen beoordeeld te worden als moeder." Een cursus van 4 avonden die 6 moeders met nieuwe inspiratie en positiviteit gevoed heeft!

De volgende Wijze Oudercursus staat gepland voor september. 
 

Wijze Oudercursus start donderdag 31 mei

 

Vanaf donderdag 31 mei gaat een groep van maximaal 10 ouders starten met de Wijze Oudercursus. Doel van de 4 avonden is meer begrip te krijgen voor de belevingswereld van je (hoog)gevoelige kind en praktische tips en ondersteuning in de opvoeding of op school. De cursus is bedoeld voor ouders van al dan niet gevoelige kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Ook leerkrachten die wijzer willen worden zijn van harte welkom!

data: donderdag 31 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 

Puur Manon: actief met NEI en Meer

 

Puur Manon is weer actief! Na een heerlijke kraamtijd en 3 maanden genieten van mijn nieuwe gezin ben ik enthousiast aan het plannen maken voor mijn praktijk. Want nu er een kindje is geboren, is er, automatisch lijkt het wel, een extra dimensie ontstaan binnen Puur Manon. Tijdens mijn zwangerschap groeide ook al binnen mijn praktijk de speciale doelgroep: ouders en (gevoelige) kinderen. Daarom ga ik in maart een cursus volgen om consulent te worden voor de stichting Wijze Ouders. Vanaf april zal Puur Manon  een laagdrempelige manier creeëren voor ouders van gevoelige kinderen om meer kennis en informatie te verkrijgen over hun kind. Houd de website in de gaten voor meer informatie of geef jezelf vast op!

 

Lentefairaanbieding

 
Het WelzijnsNetwerk Bathmen is online en presenteert zich 10 april op de Lentefair in Bathmen. Bent u nieuwschierig geworden en wilt u kennis maken met Neuro Emotionele Integratie? Neem dan voor 22 april contact op met Manon Bruning en betaal voor een eerste consult (van 60 minuten) voor 50 euro inclusief BTW!